Αποφασίζει το ΕΣΡ για τη λίστα των προσωρινώς αδειούχων στην TV

Κατηγορία: Media

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στο ΕΣΡ.

Η Αρχή θέλει να παρουσιάσει ως το τέλος της εβδομάδας τη λίστα με τους προσωρινούς υπερθεματιστές και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι και οι έξι υποψήφιοι, ΑΝΤ1, Star, Alpha, ΣΚΑΪ,  Epsilon TV και η Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ. Το κρίσιμο στάδιο είναι αυτό των ενστάσεων. Αν δεν υπάρξουν, θα προχωρήσει η διαδικασία άμεσα και θα ανακηρυχθούν οριστικοί υπερθεματιστές, με την υποχρέωση να πληρώσουν την πρώτη δόση των 3,5 εκατ. ευρώ, για την άδεια αξίας 35 εκατ. ευρώ, διάρκειας δέκα ετών.

Η συνέχεια θα δοθεί στο ΣτΕ, η Ολομέλεια του οποίου θα συνεδριάσει επί των προσφυγών των Alpha, Star, ANT1, ΣΚΑΪ, Mega και ΕΙΤΗΣΕΕ στις 4 Μαΐου. Αν, αντιθέτως, υπάρξουν ενστάσεις, τότε θα πρέπει να γίνει έλεγχος επί των καταγγελιών και να ανοίξει νέος κύκλος συζητήσεων και περαιτέρω έλεγχου σε βάθος των οικονομικών στοιχείων, με αναπόφευκτη καθυστέρηση.

Καταγγελία στο ΕΣΡ, όπως αποκάλυψε η στήλη, έκανε σε βάρος της Ελληνικής Τηλεοπτική ΑΕ ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης, υποστηρίζοντας πως ο σταθμός ανήκει στον Φίλιππο Βρυώνη, ενώ ζητάει έλεγχο στα στοιχεία της SE.KA. International Services LTd (μετόχου της Ελληνικής Τηλεοπτικής ΑΕ) και τη βελγίδα μέτοχό της.

typologies.gr