Η ώρα της προσαρμογής των ιδιωτικών σταθμών στις απαιτήσεις του ΕΣΡ

Κατηγορία: Media

Το πρώτο μήνυμα του ΕΣΡ προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς που παραβιάζουν τη νομοθεσία δόθηκε πριν από έναν περίπου χρόνο, στις 16 Οκτωβρίου 2017.

Απομένει πλέον, μετά την αδειοδότηση των πέντε σταθμών εθνικής εμβέλειας, να διαπιστωθεί αν έγινε αντιληπτό από τους ενδιαφερόμενους και αν το ΕΣΡ θα καταφέρει να εφαρμόσει την τηλεοπτική νομοθεσία.

Το ΕΣΡ είχε ενημερώσει τη Βουλή πως ύστερα από απόφαση της Ολομέλειας είχε δώσει «σχετική εντολή στο επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό να προβεί σε συνολική θεώρηση και σε καταγραφή των προγραμμάτων ανά σταθμό, ώστε, σε καταφατική περίπτωση, να κινηθεί κατά των παραβατών η νόμιμη διαδικασία».

Η Αρχή διαπίστωνε δέκα σοβαρές παραβιάσεις της νομοθεσίας, κυρίως στο ειδησεογραφικό πρόγραμμα των σταθμών αλλά και στην όχι καλή χρήση της ελληνική γλώσσας, τις τηλεπωλήσεις, τη συγκεκαλυμμένη διαφήμιση, ακόμη και την αριθμολογία. Μέσα στο επόμενο εξάμηνο, ως τις 27 Μαρτίου 2019, οι σταθμοί που έλαβαν άδεια, Alpha, Star, ANT1, ΣΚΑΪ και Epsilon, πρέπει να προσαρμοστούν στη νομοθεσία.

typologies.gr