«Προεκλογικό» σκηνικο στο πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ…

Κατηγορία: Πολιτική

Ολοκληρώθηκε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδουρου ενόψει ΔΕΘ, υπό το κλίμα των σεναρίων για εκλογές και της συζήτησης που γίνεται για παρεμβάσεις σε μεσαία και ασθενέστερα στρώματα αλλά και στις συντάξεις. 

Κομματικές πηγές αναφέρουν ότι στο επίκεντρο τέθηκε ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας και το τελικό σχέδιο θα καθοριστεί στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τέλη Αυγούστου.

Οι ίδιες πήγες τονίζουν ότι θα υπάρξουν και νέες συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου, ούτως ώστε να να συγκεκριμενοποιήσει η κυβέρνηση ποια θα είναι η στόχευση του δημοσιονομικού περιθωρίου των 700 εκατ. ευρώ, αλλά και τα επιδόματα, τις οποίες δράσεις θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σεπτέμβριο.

Όπως αναφέρουν στελέχη, το 2019 στο μεσοπρόθεσμο αποτυπώνεται υπέρβαση στόχου περίπου 700-800 εκ ευρώ και αυτό δεδομένο. Θυμίζουν ότι ο πρωθυπουργός έχουν πει ότι αυτή η υπεραπόδοση δεν είναι εφάπαξ.

Είναι παραμετρική, διαρκής δημοσιονομικός χώρος έτσι ώστε να έχουμε δυνατότητα για να εντάξουμε μόνιμες ελαφρύνσεις. Υπογραμμίζουν ότι το ερώτημα είναι που θα κατευθυνθεί.

Σχετικά για τους Ρώσους διπλωμάτες ανέφεραν ότι το θέμα είναι λήξαν, είναι κυβερνητικό και όχι κομματικό θέμα.