Τι θα γινόταν, σήμερα, αν η ΕΡΤ είχε υπογράψει τη σύμβαση με την ΑΕΠΙ ύψους 1,3 εκατ. ευρώ;

Κατηγορία: Media

Χθες το βράδυ ανακλήθηκε από τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας του υπουργείου Πολιτισμού.

Είναι μια απόφαση που έρχεται σε συνέπεια του διαχειριστικού ελέγχου που ζήτησε ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης και της δήλωσης  του Πρωθυπουργού (17.3.2018) πως “η ΑΕΠΙ είναι άλλη μία από τις πολλές θεσμικές «ιδιορρυθμίες» που η Κυβέρνησή μας κληρονόμησε από την κατάσταση της προηγούμενης διακυβέρνησης”

Το εντυπωσιακό είναι πως 3 μήνες μετά από την απόφασή αυτή, το ΔΣ της ΕΡΤ, με την προηγούμενη του σύνθεση αποφάσιζε προς την αντίθεση της κατεύθυνση! Να υπογράψει μετά από διαπραγματεύσεις με την ΑΕΠΙ και ενώ ήταν γνωστά τα “ζήτηματα” της, να υπογράψει σύμβαση διάρκειας 3 ετών, ύψους 1,359 εκατ. ευρώ.  

Τα γεγονότα είναι γνωστά.  Ο νέος διευθύνων σύμβουλος Βασίλης Κωστόπουλος αρνήθηκε να υπογράψει τη σύμβαση και ξεκίνησε ο σφοδρος κύκλος του πολέμου από πρώην μέλη της ΑΕΠΙ και άλλα πρόσωπα.

 

Τι θα γινόταν σήμερα αν αυτή η σύμβαση έχει υπογραφεί; Ποια θα ήταν η θέση της κυβέρνησης;  Που θα βρίσκονταν τα χρήματα αυτά; Τι θα απαντούσαν τα μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ στις ερωτήσεις του εισαγγελέα;

Όλοι κρίνονται από τις υπογραφές. Η δίοικηση της ΑΕΠΙ, αξιοποίησε ένα κενό και μέσα σε δύο ώρες μετέφερε σε λογαριασμούς εκτός εταιρείας ποσού 200.000 ευρώ. Τι θα είχε συμβεί με το 1.3 εκατ. ευρώ που θα πλήρωνε η ΕΡΤ;

typologies.gr