Έξι βραβεία στον «Φιλελεύθερο»

Κατηγορία: Media

… στον 20ό ευρωπαϊκό διαγωνισμό «European Newspaper Award»…

Έξι βραβεία για τον σχεδιασμό των σελίδων της απέσπασε η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» στην παρθενική συμμετοχή της στον 20ο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό European Newspaper Award. Μάλιστα ο φετινός διαγωνισμός ήταν απο τους πλεον ανταγωνιστικούς των τελευταίων ετών και πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή δεκάδων εφημερίδων απο όλη την Ευρώπη, με αποτέλεσμα ο αριθμός των βραβείων που δόθηκαν για το 2017 – 2018 να ειναι αισθητά μικρότερος σε σχέση με το παρελθόν.

Βασικός «αυτουργός» της επιτυχίας ο art director Γιώργος Μικροβας και η ομάδα του ατελιέ της εφημερίδας που κατάφεραν να διακριθούν για τον σχεδιασμό και την προβολή των θεμάτων, ανάμεσα σε πολιτικές εφημεριδες με μεγάλη παράδοση στον ευρωπαϊκό Τύπο.

Συγκεκριμένα τα έξι βραβεία του «Φιλελεύθερου» ήταν:
– 1 βραβείο στην κατηγορία εξωφύλλου βασικού θέματος (Cover και Cover stories) για τις ευρωπαϊκές εφημεριδες εθνικής κυκλοφορίας.
– 3 βραβεία στην κατηγορία νεων σελίδων, και ειδικότερα στην υποκατηγορία FIFA World Cup Russia.
– 1 βραβείο στην κατηγορία της οπτικοποιημένης εξιστόρησης (Visual Storytelling), με τη σελίδα ΑΓ(Ρ)ΙΟΓΡΑΦΙΕΣ, την οποία επιμελείται ο Νίκος Ζαχαριαδης.
– 1 βραβείο στην κατηγορία νεων σελίδων και ειδικότερα για την υποκατηγορία «φυσικές καταστροφές».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί οτι σημαντικές επιτυχίες είχε και η εφημεριδα «ΕΘΝΟΣ» η οποία απέσπασε επίσης έξι βραβεία, εκ των οποίων τα 4 στην κατηγορία infographics και 2 στην κατηγορία των Cover-Cover Stories.

enimerosi24.gr