Ανακοίνωση Παρασκευόπουλου για τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Β. Κικίλια

Κατηγορία: Πολιτική

«Ο Υπουργός στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει μια πρωτοβουλία που θέτει σε κίνδυνο το πολύχρονο έργο του ΚΕΘΕΑ, που έχει σώσει τη ζωή και την υγεία πολλών ανθρώπων, ανασύρει μια παλιά συκοφαντία.

Ισχυρίζεται ότι ο λεγόμενος νόμος Παρασκευόπουλου είχε ως αποτέλεσμα να βγουν από τη  φυλακή άνθρωποι που τέλεσαν σοβαρά εγκλήματα. Απέναντι στην προπαγάνδα αναγκάζομαι για πολλοστή φορά να θυμίσω ότι αποσυμφορητικούς νόμους στη χώρα μας είχαμε αδιαλείπτως με ετήσιες συνήθως ανανεώσεις από το 2009.  Κατά την διάρκεια της δικής μου θητείας έγιναν δυο ετήσιες ανανεώσεις. Κατά το αντίστοιχο διάστημα σημειώθηκε κάμψη στο συνολικό αριθμό βαρύτατων εγκλημάτων, όπως η ανθρωποκτονία, ενώ και ο συνολικός αριθμός των υποτροπών σε σοβαρά εγκλήματα  δεν υπερέβαινε ένα ελάχιστο ποσοστό.

Θυμίζω επίσης ότι η αποσυμφορητική διάταξη δεν αφορούσε ισοβίτες,  αλλά κρατουμένους που ούτως ή άλλως θα απολύονταν. 

Κατά τα λοιπά, χάρη στις ρυθμίσεις αυτές βελτιώθηκαν οι συνθήκες κράτησης και έτσι αποκαταστάθηκε η διεθνής εικόνα της χώρας και απαλλάχθηκαν οι Έλληνες φορολογούμενοι από σημαντικά ποσά προστίμων που επέβαλλε το ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Ο Υπουργός θέλοντας να πλήξει το ΚΕΘΕΑ ανακοίνωσε, ότι στο τιμόνι του εναλλάσσονταν δυο πρόσωπα το ένα εκ των οποίων ήμουν εγώ.

Ας γνωρίσω ότι βρίσκομαι δίπλα στο έργο του ΚΕΘΕΑ, λόγω ειδικότητας άλλωστε, από το έτος 1984, ήμουν μέλος του πρώτου Δ.Σ. κατά το 1987 και εκλεγόμουν Πρόεδρος από το 1999 έως το 2005. Είμαι περήφανος, που όχι μόνο κατά την διάρκεια της θητείας μου, αλλά και διαχρονικά, το ΚΕΘΕΑ προσφέρει ένα σωτήριο έργο στην ελληνική κοινωνία.  Η σοβαρή διακινδύνευσή του όμως δεν φαίνεται να απασχολεί τον σημερινό Υπουργό Υγείας.»