Διαμαρτυρία των διαφημιστών

Κατηγορία: Media

Την έκπληξή της εκφράζει η Ένωση διαφημιστικών εταιρειών με επιστολή της στους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης και Ψηφιακής Πολιτικής Γιάννη Δραγασάκη και Νίκο Παππά για την ξαφνική κατάργηση δύο διατάξεων νόμου, με τις οποίες πιστοποιούνταν η διαφάνεια στους διαγωνισμούς της διαφημιστικής προβολής του Δημοσίου.

Η ΕΔΕΕ ζητά την επαναφορά των συγκεκριμένων διατάξεων, σημειώνοντας πως προφανώς η κατάργηση έγινε εκ παραδρομής. Όπως αναφέρει η εταιρεία, με τροπολογία στον ν. 4582/2018 καταργήθηκε αναδρομικά από το 2016 η υποχρέωση συμμετοχής εκπροσώπου της ΕΔΕΕ ως εμπειρογνώμονα στις επιτροπές αξιολόγησης των διαφημιστικών προγραμμάτων του Δημοσίου και την υποχρέωση πιστοποίησης των υποψηφίων αναδόχων κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ.

Η συγκεκριμένη διάταξη είχε ψηφιστεί το 2018, ως επιπλέον μέτρο διασφάλισης της ποιότητας και της διαφάνειας για τους διαγωνισμούς του Δημοσίου και οι διαφημιστικές εταιρείες είχαν πλήρως συμμορφωθεί. Η ΕΔΕΕ δηλώνει πως καμία από τις δύο ρυθμίσεις δεν συνδέεται με επιχειρηματικό όφελος για την αγορά αλλά και οι δύο συνέβαλαν στην ομαλή συνεργασία μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Γι’ αυτό και ζητείται να επανέλθουν σε ισχύ.

typologies.gr