Εθελούσια στην ΕΡΤ, ενώ χρειάζεται προσωπικό…

Κατηγορία: Media

Το σενάριο της εθελούσιας εξόδου, αντί για απολύσεις εξετάζει η κυβέρνηση για την ΕΡΤ. Ο αριθμός των εργαζομένων προς αποχώρηση δεν έχει υπολογιστεί αν και με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, με την κερδοφορία της ΕΡΤ και το σύνολο των προγραμμάτων της, ο φορέας χρειάζεται περισσότερο κόσμο και όχι λιγότερο.

Στην περίπτωση που ληφθεί η απόφαση για μείωση του αριθμού των εργαζομένων, θα υπάρξει και το αντίστοιχο κόψιμο τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών με την ΕΡΤ να έχει στο σύνολο ένα σημαντικό όγκο τηλεθεατών και ακροατών, χωρίς επί της ουσίας να επηρεάζει τη διαφημιστική αγορά, με κύριο έσοδο το ανταποδοτικό τέλος.

Υπενθυμίζεται ό,τι μετά το λουκέτο, το μόρφωμα της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ που ακολούθησε εργάζονται 319 άνθρωποι, ενώ το 2015, με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, στην εταιρεία είχαν δουλειά 2.273 εργαζόμενοι με με το ίδιο ύψους ανταποδοτικού τέλους στα 3 ευρώ το μήνα, ανά νοικοκυριό.

Το 2016 ο αριθμός παρέμεινε επί της ουσίας σταθερός στα 2.274 άτομα, το 2017 μειώθηκε σε 2.256 και το 2018 σε 2.225, εκ των οποίων οι 22 με συμβάσεις έργου. Στο προσωπικό της ΕΡΤ υπάρχει άνιση κατανομή μεταξύ των ειδικοτήτων

typologies.gr