Η ψηφιακή ΤV Θεσσαλονίκης στο ΕΣΡ!

Κατηγορία: Media

Τέσσερα χρόνια μετά την παραχώρηση του τηλεοπτικού φάσματος στην Digea απειλούνται με πρόστιμα, ίσως και λουκέτο, πέντε τηλεοπτικά κανάλια της Θεσσαλονίκης, τα οποία είχαν αρνηθεί να υπογράψουν σύμβαση με τον ιδιώτη πάροχο, είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εξέπεμψαν ψηφιακά μόνα τους…

αρχικά μέσω της δεύτερης εταιρείας Digital Union και μετέπειτα αυτόνομα. Πρόκειται για τους σταθμούς EURO CHANNEL, ΕΓΝΑΤΙΑ TV και TIME CHANNEL στη Θεσσαλονίκη, ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ στην Κεντρική Μακεδονία και ΠΕΛΛΑ TV στα Γιαννιτσά Πέλλας.

Εναντίον των τηλεοπτικών σταθμών είχε προσφύγει η Digea στο παρελθόν δικαστικά, ενώ σήμερα έχει προσφύγει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο και έχει καλέσει τους σταθμούς σε απολογία. Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι πέντε τηλεοπτικοί σταθμοί είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας πριν από τρία χρόνια εναντίον της παραχώρησης των τηλεοπτικών συχνοτήτων στον μοναδικό πάροχο δικτύου, την Digea. Η προσφυγή τους, δεν έχει ακόμη εκδικαστεί! Ουσιαστικά η εκπομπή των πέντε αυτών καναλιών με δικούς τους πομπούς από Χορτιάτη και Φιλίππειο είναι παράνομη.

typologies.gr