Θάνατος βρέφους στο «Αγλαΐα Κυριακού»: Τι απαντά η μητέρα στα περί σεξουαλικής κακοποίησης

Κατηγορία: Ελλάδα

Εξελίξεις έρχονται στο φως για το νεκρό βρέφος που διακομίστηκε χωρίς σφυγμό χθες στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», καθώς η μητέρα του παιδιού κατέθεσε στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα είπε στους αστυνομικούς ότι το προηγούμενο διάστημα το παιδί ήταν άρρωστο και χρειάστηκε να του δώσει φαρμακευτική αγωγή και γι’ αυτό το λόγο ο ιατροδικαστής εντόπισε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του μετά το πέρας των ελέγχων, ο ιατροδικαστής έκανε λόγο για «παρά φύσιν στοιχεία σεξουαλικής κακοποίησης», ενώ βρίσκεται εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ιστολογικών εξετάσεων που θα ρίξουν φως στην αιτία θανάτου του άτυχου βρέφους. «Δεν διαπιστώθηκε ακριβής αιτία θανάτου», είπε, επιβεβαιώνοντας, ωστόσο, ότι το βρέφος έπασχε από μικροκεφαλία.

Ο ιατροδικαστής θα εξετάσει και τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, ένα κοριτσάκι 11 μηνών και ένα αγοράκι 2,5 ετών.

Οι γονείς του παιδιού, υπήκοοι Συρίας, διαμένουν σε μισθωμένο, από πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγωνδιαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου. Παράλληλα, προσήχθη και ένα ακόμη ζευγάρι ομοεθνών τους, το οποίο φιλοξενείτο στο ίδιο διαμέρισμα.

newpost.gr