Κακοκαιρία: «Πνίγηκαν» Θάσος – Χαλκιδική – Κυβερνητικό κλιμάκιο επί τόπου για την αποτίμηση της καταστροφής

Τεράστιες καταστροφές άφησε πίσω της η κακοκαιρία στη Χαλκιδική, την Καβάλα και τη Θάσο που έχει ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σε λίγη ώρα κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο φτάνει στη Χαλκιδική και ακολούθως θα μεταβεί στη Θάσο προκειμένου να γίνει μια πρώτη άμεση αποτίμηση της κατάστασης προκειμένου να κινηθούν οι αναγκαίες διαδικασίες.

Δείτε βίντεο από την καταστροφή στη Χαλκιδική, στην περιοχή της Ολυμπιάδας:

HALKIDIKINEWS - Ολυμπιάδα

 

Gomati-Plana_03_large

 

xalkidiki

 

Ηδη στη Θάσο έχουν μεταφερθεί οχήματα του στρατού με σκοπό να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου που έχει καλυφθεί από τόνους λάσπης, βράχων και φερτών υλικών και να συνδράμουν συνολικά στην αποκατάσταση των υποδομών.

Επί ώρες κάτοικοι της Θάσου παρέμεναν εγκλωβισμένοι, ανώ ανθρώπινες ζωές κινδύνευσαν και στη Χαλκιδική, ιδιαίτερα στην περιοχή της Ολυμπιάδας

Θάσος - Ποταμιά

Η κατάσταση στη Θάσο είναι εκτός ελέγχου, αφού το κεντρικό ρέμα της Ποταμιάς υπερχείλισε:

Υπερχείλισε το κεντρικό ρέμα της Ποταμιάς

Σύμφωνα με το kavalanews.gr, δύο οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ πυροσβέστες απεγκλώβισαν δύο συνταξιούχους από το σπίτι τους στον Θεολόγο.

Περιοχές της Θάσου, όπως και της Καβάλας, κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ύστερα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις.

protothema.gr