Κιλκίς: Αγκάλιαζαν ηλικιωμένες και άρπαζαν τις αλυσίδες τους

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς
Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών της Ασφάλειας έχει μπει η δράση δυο Ελληνίδων που προσέγγισαν μια ηλικιωμένη σε περιοχή του Κιλκίς παριστάνοντας τις συγγενείς της, την… αγκάλιασαν θερμά και κατάφεραν να αρπάξουν από το λαιμό της μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό που φορούσε.

Οι δύο γυναίκες διέφυγαν με όχημα που οδηγούσε ένας άνδρας συνεργός τους, όμως εντοπίστηκαν μέσα σε λίγα λεπτά από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν και στην κατοχή τους βρέθηκε ο χρυσός σταυρός, ενώ το όχημα που χρησιμοποίησαν κατασχέθηκε. Και οι τρεις οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για κλοπή και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή. Ωστόσο, η έρευνα συνεχίζεται, για να εξακριβωθεί αν έχουν διαπράξει και άλλες παρόμοιες κλοπές.

Παρόμοια κλοπή και στην Ημαθία

Με την ίδια μέθοδο της… αγκαλιάς έδρασε άλλη μια Ελληνίδα, η οποία πλησίασε μια ηλικιωμένη σε περιοχή της Ημαθίας παριστάνοντας την συγγενή της, έβγαλε από το λαιμό της μία χρυσή αλυσίδα αξίας 1.000 ευρώ και στη συνέχεια διέφυγε με όχημα που οδηγούσε ο συνεργός της. Όμως, ο άνδρας συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας, που άσκησε σε βάρος και των δυο δίωξη για διακεκριμένη κλοπή σε βαθμό κακουργήματος. Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για να ταυτοποιηθεί η γυναίκα και να εξακριβωθεί τυχόν εμπλοκή τους σε άλλες περιπτώσεις.

πηγή: protothema.gr