Τελευταίες Ειδήσεις

Κοροναϊός: «Θρίλερ» με τη μεταφορά των Ελλήνων επιβατών του Diamond Princess

Κατηγορία: Κόσμος
Κοντά στις 11 το πρωί του Σαββάτου αναμένονται οι δύο Έλληνες που βρίσκονταν επί μέρες στο κρουαζιερόπλοιο όπου υπάρχουν ασθενείς με κοροναϊό.

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση επαναπατρισμού του δύο Ελλήνων που επέβαιναν επί μέρες στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Express χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να αποχωρήσουν.

Τρία υπουργεία (Εξωτερικών, Άμυνας και Υγείας) αλλά και πολλές υπηρεσίες όπως ο ΕΟΔΥ, το ΕΚΑΒ κ.α. ενεπλάκησαν στην προσπάθεια επαναπατρισμού τους και μάλιστα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διακριτικότητα. Γι αυτό άλλωστε τηρήθηκε απόλυτη μυστικότητα σχετικά με τα στάδια και τις ώρες μεταφοράς τους.

Στόχος να μην υπάρξει διαρροή των ονομάτων τους ή αποτύπωση της άφιξή τους σε φωτογραφίες, δεδομένου ότι στις περιπτώσεις αυτές πρέπει να διατηρούνται απόρρητα τα προσωπικά δεδομένα και για λόγους στίγματος.

Κοροναϊός: Στην Αθήνα οι Έλληνες του Diamond Princess με πολυεθνική επιχείρηση

Πάντως σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr ήδη ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έχουν μεταβεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας προκειμένου να παραλάβουν τους δύο Έλληνες οι οποίοι στη συνεχεία θα μεταφερθούν σε ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες του ethnos.gr έχουν ήδη ετοιμασθεί το Σωτηρία και το Αττικόν αλλά θα προτιμηθεί εκείνο που δεν εφημερεύει. Και αυτό προκειμένου να μη υπάρξει ανησυχία στους άλλους ασθενείς που μπορεί να βρίσκονται στο νοσοκομείο.

Να σημειωθεί ότι οι δύο πατριώτες μας έρχονται από τη Ρώμη όπου και μεταφέρθηκαν μετά το κρουαζιερόπλοιο. Και στην Ιταλική πρωτεύουσα ελέγχθηκαν όσο ήταν δυνατόν για ύπαρξη κοροναϊού, ενώ εστάλη στρατιωτικό αεροσκάφος προκειμένου να τους παραλάβει και να τους μεταφέρει στην Ελευσίνα. Μόλις μεταφερθούν στο Νοσοκομείο αναφοράς, θα υποβληθούν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν φέρουν ή όχι τον κοροναϊό.

ethnos.gr