Μήνυμα παραμονής των πέντε ΠΑΕ στην ΕΡΤ

Κατηγορία: Sports

H παραμονή των πέντε ΠΑΕ (Άρης, Ατρόμητος, Λαμία, Ξάνθη, Παναιτωλικός) στην ΕΡΤ είναι αμφίβολη έπειτα από την… επιθυμία της κρατικής τηλεόρασης για μείωση του τηλεοπτικού συμβολαίου.

Αυτό όμως, δεν εμπόδισε τη Σούπερ Λιγκ 1, με ανακοίνωση της, το βράδυ της Τετάρτης (14/8) να δημοσιοποιήσει πρόσκληση ενδιαφέροντος για την τηλεοπτική παραγωγή των αγώνων των πέντε ομάδων για λογαριασμό της ΕΡΤ.

Η συγκεκριμένη ενέργεια μπορεί να εκληφθεί ως προάγγελος παραμονής των συγκεκριμένων ομάδων στην κρατική τηλεόραση, παρά τις διαφωνίες που φέρεται να υπάρχουν με αντικείμενο το οικονομικό (αρχικά ακούστηκε για μείωση 45% του τηλεοπτικού συμβολαίου και στη συνέχεια -30%).

Συγκεκριμένα  στην πρώτη παράγραφο της ενότητας «Το έργο» σημειώνεται ότι «ο ανάδοχος θα οφείλει να προβεί στην τηλεοπτική παραγωγή και αποστολή ζωντανού σήματος προς την ΕΡΤ Α.Ε. όλων των εντός έδρας αγώνων των ως άνω ΠΑΕ με ελάχιστο αριθμό 6 καμερών».

Επίσης σε άλλο σημείο τονίζεται ότι… «Ο ανάδοχος θα πρέπει να παρέχει στην ΕΡΤ ΑΕ σε κάθε αγώνα, τεχνικές διευκολύνσεις που αφορούν τον αριθμό των ζητούμενων καμερών που θα διαθέσει από τις ήδη υπάρχουσες που καλύπτουν το γεγονός για την παροχή των επιπλέον ψηφιακών υπηρεσιών κάλυψης του ποδοσφαιρικού αγώνα κατόπιν συνεννόησης με το προσωπικό της ΕΡΤ».

Οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 19 Αυγούστου.

Η ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ 1 αναφέρει τα εξής:

«Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος επαγγελματικού ποδοσφαίρου ανδρών ανώτατης κατηγορίας (A’ Εθνική – Super League 1) με την επωνυμία «Super League 1 Ελλάδα Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης» (εφεξής η «αναθέτουσα αρχή» ή η «Super League»), η οποία αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, μη υπαγόμενο στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, επιθυμεί να αναθέσει σε τρίτο πρόσωπο το έργο της τηλεοπτικής παραγωγής των εντός έδρας αγώνων ποδοσφαίρου ανδρών των ΠΑΕ  Άρης, Ατρόμητος Αθηνών, Λαμία, Ξάνθη και Παναιτωλικός για τον α΄ γύρο του Πρωταθλήματος Super League 1 2019/20».

sdna.gr