Μισθοί, μπόνους και παροχές μεγατόνων σε στελέχη καταχρεωμένης ΔΕΚΟ

Κατηγορία: Media

Σιωπή από τα ΜΜΕ…

Ιδιαίτερα γαλαντόμα αποδεικνύεται μεγάλη καταχρεωμένη ΔΕΚΟ (με 2,5 δις ευρώ ληξιπρόθεσμα χρέη) για περίπου 110 στελέχη της αρκετά από τα οποία τοποθετήθηκαν σε υψηλά πόστα διοίκησης, προκειμένου να σωθεί η εταιρία! Για αυτά λοιπόν τα στελέχη που προσελήφθησαν από την ιδιωτική αγορά αλλά και ορισμένοι αποτελούν υπαλλήλους της εταιρίας εγκρίθηκαν από την επιχείρηση μισθοί, μπόνους, εταιρικά Ι.Χ, δωρεάν κινητά τηλέφωνα, ιδιωτική ασφάλιση, διάθεση μετοχών σε χαμηλές τιμές κλπ.

Ενδεικτικά ο επικεφαλής της εταιρίας προσελήφθη με μεικτές ετήσιες αποδοχές 200.000 ευρώ συν 100.000 ευρώ μπόνους. Ο αναπληρωτής του με μεικτές ετήσιες αποδοχές 120.000 ευρώ συν μπόνους 40.000 ευρώ. Για τους γενικούς διευθυντές ορίστηκαν ετήσιες αποδοχές ύψους 100.000 ευρώ και 70.000 ευρώ για τους διευθυντές. Θα λαμβάνουν επίσης μπόνους, συν εταιρικά Ι.Χ, συν μετοχές κλπ. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα λαμβάνουν ως αποζημίωση 600 ευρώ μεικτά για κάθε συνεδρίαση (όσο δηλαδή μια σύνταξη του ΟΓΑ ή του ΙΚΑ). Ενώ λίγο χαμηλότερες αποζημιώσεις θα λαμβάνουν και τα μέλη διαφόρων επιτροπών της επιχείρησης για κάθε συνεδρίαση.

Βεβαίως για τα ΜΜΕ και ειδικότερα τα κανάλια ούτε λόγος… Αν όμως όλα αυτά συνέβαιναν επί ΣΥΡΙΖΑ θα βοούσαν και δικαίως για μια εβδομάδα κανάλια, ραδιόφωνα, ειδησεογραφικά σάιτ, οι εφημερίδες, ενώ τώρα σιωπή!

enimerosi24.gr