Νέα Ζηλανδία: Σύζυγος θύματος δηλώνει ότι συγχωρεί τον μακελάρη

Κατηγορία: Κόσμος
Σύμφωνα με μαρτυρίες ο μακελάρης πυροβολούσε 2-3 φορές τα θύματά του…

Συγκλονίζει η μαρτυρία του συζύγου μίας γυναίκας που σκοτώθηκε από τα πυρά του μακελάρη του Κράιστσερτς, την ώρα που βοηθούσε τους πιστούς. Ο άνδρας ανέφερε ότι συγχωρεί τον μακελάρη. «Φυσικά. Το καλύτερο είναι η συγχώρεση, η γενναιοδωρία, η αγάπη και η τρυφερότητα, το να έχει κανείς θετική στάση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα του έλεγα ότι τον αγαπώ όσο οποιονδήποτε άλλο», επεσήμανε στο AFP. «Θα του έλεγα ότι έχει μεγάλες δυνατότητες να γίνει ένας γενναιόδωρος, καλός άνθρωπος, ικανός να σώζει ανθρώπους αντί να τους καταστρέφει». «Θα του ευχόμουν να αναζητήσει αυτή τη θετική στάση, ελπίζω και προσεύχομαι για εκείνον (…) Δεν του κρατώ κακία», πρόσθεσε ο Άχμαντ.

Την ώρα που ο Τάραντ ξεκίνησε να πυροβολεί αδιακρίτως η 44χρονη Χούσνα Άχμαντ 44 ετών, βοηθούσε τους πιστούς να βγουν από το τέμενος. Αυτό ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο σύζυγό της. «Φώναζε: “ελάτε εδώ, βιαστείτε” και οδήγησε πολλά παιδιά και γυναίκες στην ασφάλεια, σε ένα κήπο», εξήγησε.

«Στη συνέχεια επέστρεψε για να δει τι κάνω, διότι είμαι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο και, την ώρα που πλησίαζε στην πόρτα, σκοτώθηκε. Ήταν πολύ απασχολημένη να σώζει τις ζωές άλλων για να ασχοληθεί με τον εαυτό της», συνέχισε ο 59χρονος άνδρας.

«Ο άνδρας (ο Τάραντ) πυροβολούσε εναντίον του ίδιου ανθρώπου δύο ή τρεις φορές, αυτό μάλλον μας επέτρεψε να γλιτώσουμε, (…) πυροβολούσε ξανά ακόμη και τους νεκρούς», δήλωσε ο Άχμαντ. Ο ίδιος δεν βρήκε τη σύζυγό του όταν έφυγε από το τέμενος και έμαθε για τον θάνατό της αφού είδε τη φωτογραφία της στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

ethnos.gr