«Ναι» της Επιτροπής Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας Πολάκη

Κατηγορία: Πολιτική

Το “πράσινο φως” για να πάει στην Ολομέλεια η άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη άναψε η Επιτροπή Δεοντολογίας.

Υπενθυμίζεται ότι από την… προηγούμενη εβδομάδα είχε πάει στη Βουλή η δικογραφία που συντάχθηκε έπειτα από μήνυση του εκδότη των Παραπολιτικών, Γιάννη Κουρτάκη, η οποία συζητήθηκε σήμερα αρμόδια Επιτροπή και υπέρ τάχθηκαν Νέα Δημοκρατία, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση.

Εξαίρεση ζητά ο Θάνος Πλεύρης

Εξαίρεση από την Επιτροπή ζητά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, διότι αναμένεται να είναι δικηγόρος του κ. Κουρτάκη στο αστικό σκέλος της υπόθεσης και θα τον αναλάβει και στο ποινικό.

«Από τον ΚτΒ αλλά και από τον Κώδικα Δεοντολογίας των βουλευτών δεν προκύπτει κάποιο κώλυμα να συμμετάσχω, ως μέλος, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, αλλά αφενός λόγω του ότι η αγωγή, στην οποία παρίσταμαι ως πληρεξούσιος δικηγόρος, εδράζεται στο αυτό ποινικό αδίκημα που περιγράφεται στην έγκληση, αφετέρου λόγω του ότι σε συνεννόηση με τον εγκαλούντα δημοσιογράφο, θα αναλάβω και την εκπροσώπησή του στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης για την οποία ζητείται η άρση ασυλίας, καίτοι δεν υπέβαλλα την έγκληση, επιθυμώ τη μη συμμετοχή μου στη λήψη απόφασης της επιτροπής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ…

libre.gr