Πέθανε ο πρώην εκδότης της εφημερίδας «Πελοπόννησος»

Κατηγορία: Media

Σε ηλικία 90 ετών πέθανε χθες Τρίτη ο πρώην εκδότης της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Σπύρος Δούκας.

Ο Σπύρος Δούκας είχε αναλάβει την ιστορική εφημερίδα από το 1986 ως και το 2011 αφήνοντας τη  αφήνοντας την σφραγίδα του στα εκδοτικά χρονικά της χώρας.

Δήλωση για το θάνατο του έκανε ο πρόεδρος της Ν.Δ Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επεσήμανε πως ο εκδότης “προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στην αχαϊκή κοινωνία.Κέρδιζε αμέσως όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά και διακρίθηκε για την ευσυνειδησία του και τη διάθεσή του να προσφέρει”.

Ο Σπύρος Δούκας γεννήθηκε στην Κέρκυρα και είχε παρασημοφορηθεί για τις υπηρεσίες του ως έφεδρος αξιωματικός στον Στρατό.

Όπως έγραψε η ιστοσελίδα pelop.gr “Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός και για τις υπηρεσίες του στην πατρίδα παρασημοφορήθηκε. Συνέδεσε τα πρώτα βήματα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του με τη ΔΕΗ, στην οποία υπήρξε διευθυντικό στέλεχος. Μετά τον γάμο του με τη Νανά, μπήκε στην οικογένεια της εφημερίδας «Πελοπόννησος», αναλαμβάνοντας αρχικά την ευθύνη των οικονομικών υποθέσεων του εκδοτικού οργανισμού. Εργάστηκε δίπλα στον Κωνσταντίνο Παπαγγελούτσο και εξελίχθηκε σε γενικό διευθυντή της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ».

typologies.gr