Προς εθελούσια έξοδο στην ΕΡΤ…

Κατηγορία: Media

Το ενδεχόμενο της εθελουσίας εξόδου για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ εξετάζει η νέα διοίκηση του φορέα.

Το 2018 η ΕΡΤ απασχολούσε 2.225 εργαζόμενους, εκ των οποίων 22 με συμβάσεις έργου, το 2017 οι εργαζόμενοι ήταν 2.256, το 2016 απασχολούνταν 2.274 εργαζόμενοι και το 2015, όταν επανήλθε ο φορέας, επανήλθαν στις θέσεις τους 2.223 άτομα. Η ΕΡΤ είναι μία από τις εταιρείες με το λιγότερο προσωπικό, αναλογικά, στην Ευρώπη.

Στο παρελθόν η κυβέρνηση Σημίτη, επί διοίκησης Πάνου Παναγιώτου, είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε εθελούσια έξοδο προσωπικού, η αποπληρωμή της οποίας ολοκληρώθηκε το 2019. Στη συνέχεια προσλήφθηκαν συμβασιούχοι, που αργότερα μονιμοποιήθηκαν. Το σύνολο του προσωπικού την προηγούμενη δεκαετία είχε φτάσει και τα 6.000 άτομα.

Σε πρώτη φάση, οι ανάγκες της νέας διοίκησης σε προσωπικό – παρουσιαστές θα καλυφθούν με τη μέθοδο των εξωτερικών και των μεικτών παραγωγών. Αν η ΕΡΤ βγει εκτός του πλαισίου ελέγχου των ΔΕΚΟ, τότε η ΕΡΤ θα μπορεί να διαθέτει αυξημένους μισθούς σε παρουσιαστές και γενικούς διευθυντές.

Για τον τομέα του προγράμματος και της παραγωγής τηλεοπτικού περιεχομένου έχουν υπάρξει κάποιες κρούσεις, το τελευταίο διάστημα στον Πέτρο Μπούτο (Mega, ANT1) και στο πρόσφατο παρελθόν στον Τζώνη Καλημέρη (Mega, ANT1, Alpha, Open), ο οποίος έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν, με διαφορετικές μάλιστα κυβερνήσεις, με την ΕΡΤ και έχει και την αποδοχή του προσωπικού.

typologies.gr