Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Διόνυσο – Ξεκίνησε 30 μέτρα από τα σπίτια

Κατηγορία: Ελλάδα

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής στον Διόνυσο, καθώς οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες προκειμένου να μην κινδυνεύσουν σπίτια. Όλο το βράδυ η ανησυχία κατοίκων και πυροσβεστών ήταν μεγάλη, καθώς η φωτιά ξεκίνησε μόλις 30-35 μέτρα μακριά από σπίτια.

Για να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο κινητοποιήθηκε άμεσα μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής, αλλά και αρκετοί εθελοντές. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη συμβολή των οδών Γαίας και Λεωφόρο Διονύσου.

Οπως ανέφεραν στελέχη της Πυροσβεστικής ήταν θετικό ότι οι φλόγες δεν πέρασαν την Λεωφόρο Διονύσου, ενώ όπως τονίστηκε η φωτιά ξεκίνησε περίπου στις 23:00 σε σημείο που απέχει μόλις 30 -35 μέτρα από σπίτια! Ομως η φωτιά πήρε αντίθετη κατεύθυνση λόγω του ανέμου και κατέβηκε προς τα κάτω την πλαγιά. Ωστόσο, παραμένουν τα ερωτήματα για το πως ξεκίνησε και μάλιστα τόσο κοντά σε κατοικημένη περιοχή τόσο αργά το βράδυ.

Η φωτιά έκαιγε χαμηλή βλάστηση και πεύκα και οριοθετήθηκε τα μεσάνυχτα όπως ανέφερε η ΕΡΤ, καθώς στο σημείο επιχείρησαν 44 πυροσβέστες με 16 οχήματα ανάμεσά τους και πεζοπόρο τμήμα.

Στο σημείο παραμένει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Ειδικότερα, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες συνεχίζουν να επιχειρούν στο σημείο 5 οχήματα της Πυροσβεστικής με τους πολυάριθμους άνδρες της ΠΥ να είναι σε εγρήγορση και να καταβρέχουν πολλά σημεία. Και αυτό διότι φυσάει ακόμη και καταγράφονται 4-5 μποφόρ και υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης σε μια πολύ επικίνδυνη ημέρα.

Εξαιτίας της φωτιάς διακόπηκε από την αστυνομία η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Διονύσου και στα δύο ρεύματα.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες οι άνδρες της Πυροσβεστικής άρχισαν να συλλέγουν στοιχεία, προκειμένου να εξακριβώσουν τα αίτια της πυρκαγιάς.

newpost.gr