ΣΗΠΕ: Κανονικά η επιδότηση της απασχόλησης στις περιφερειακές εφημερίδες

Κατηγορία: Media

Μέχρι τέλους του 2019 θα ολοκληρωθεί η καταβολή της επιδότησης της πλήρους απασχόλησης στις επιχειρήσεις του περιφερειακού Τύπου, διαβεβαίωσε το δ.σ. του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ), ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο γ.γ. Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, Γιάννης Μαστρογεωργίου, οι Υπηρεσίες έχουν ήδη ελέγξει τα δικαιολογητικά των εφημερίδων, που έχουν εγκριθεί στο 99% των περιπτώσεων.

Ολόκληρη η παλέτα των θεμάτων που αφορούν στον περιφερειακό Τύπο ξεδιπλώθηκε στην συνάντηση της Διοίκησης του ΣΗΠΕ με τους δυο αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, το απόγευμα της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ειδικότερα για τα ζητήματα των φορολογικών και των ασφαλιστικών επιβαρύνσεων, ο κ. Πέτσας επιφυλάχθηκε να απαντήσει το συντομότερο και σε συνάρτηση με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που αναμένονται γενικότερα στους δυο αυτούς τομείς. Όσο για την κατάργηση του ειδικού τέλους 2% επί του τζίρου και υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ, ο υφυπουργός δήλωσε ότι δεν θα προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια πριν την έκδοση της απόφασης επί της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Αμέσως μετά και αναλόγως της απόφασης θα υπάρξουν κυβερνητικές ενέργειες.

Οι εκπρόσωποι του ΣΗΠΕ έδωσαν βάρος στις αναφορές τους για την αναδιαμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου, που αφορά στην λειτουργία του Τύπου γενικώς, ιδιαιτέρως του περιφερειακού (σ.σ. δείτε το υπόμνημα). Ο υφυπουργός και ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας υπογράμμισαν την κυβερνητική πρόθεση να υπάρξει συνεργασία ώστε το αποτέλεσμα των παρεμβάσεων και των ενεργειών να ικανοποιήσει τις προσδοκίες και να είναι αυτό τελικώς που θα κρίνει τις προθέσεις.

Η συνάντηση εργασίας ξεπέρασε τη μια ώρα. Τον ΣΗΠΕ εκπροσώπησε ολόκληρο το διοικητικό του συμβούλιο, αποτελούμενο από τον πρόεδρό του, Β. Αθανασίου (Νέοι Αγώνες Ηπείρου), την αντιπρόεδρο, Ελένη Διαφωνίδου (Εμπρός Ξάνθης), τον γ.γ. Γ. Κατσαΐτη (Ενημέρωση Κερκύρας), την ταμία, Ν. Σαμαρά (Συνείδηση Αγρινίου) και τον κοσμήτορα του δ.σ., Π. Περάκη (Χανιώτικα Νέα).

typologies.gr