Στη Νέα Δημοκρατία προσχώρησε ο Χάρης Θεοχάρης

Κατηγορία: Πολιτική

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη είχε το πρωί της Τρίτης, ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, μετά την οποία και ανακοινώθηκε η προσχώρηση του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ: «Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα μαζί του και συζήτησαν τις πολιτικές εξελίξεις μετά και τις δηλώσεις του κ.Θεοχάρη ότι οι απόψεις του ταυτίζονται με αυτές του προέδρου της Νέας Δημοκρατία τόσο για την ανάταξη της οικονομίας, όσο και για την ανάγκη συγκρότησης ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού μετώπου» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Θεοχάρης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να κλείσουμε οριστικά το κεφάλαιο της κρίσης και να μπούμε στο δρόμο της σταθερότητας, και της ανάπτυξης. Στόχος που απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις, στρατηγικό σχέδιο και διαχειριστική επάρκεια. Στόχος που απαιτεί ενότητα όλων των φιλελεύθερων, φιλοευρωπαϊκών, μεταρρυθμιστικών δυνάμεων του τόπου».

«Στο πλαίσιο αυτό  αποφάσισα να ανταποκριθώ στο κάλεσμα του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη προς τις κεντρώες δυνάμεις και να συστρατευτώ στον αγώνα του. Και καλώ όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να συνδράμουν ενεργά στο άνοιγμα μιας νέας σελίδας για την πρόοδο και την ευημερία της χώρας και των πολιτών της» σημείωσε κλείνοντας ο Χ. Θεοχάρης.

Οι συζητήσεις γύρω από το όνομα του Χάρη Θεοχάρη και για τις μελλοντικές του κινήσεις απασχολούσαν επί σειρά μηνών, ενώ συζητήσεις έγιναν και για ενδεχόμενη επιστροφή του στο Ποτάμι, η οποία ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε. Το όνομα του κ. Θεοχάρη ακούστηκε και όσον αφορά ενδεχόμενη προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της αρχικής θετικής στάσης του ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Θεοχάρης διαφοροποιήθηκε εκφράζοντας επιφυλάξεις επί του θέματος μετά τις δηλώσεις Ζάεφ, λέγοντας ότι θα ανακοινώσει την τελική του απόφαση όταν η συμφωνία έρθει στη Βουλή. Η προσχώρηση του κ. Θεοχάρη στη ΝΔ ωστόσο ακυρώνει τα όποια σενάρια υπερψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών και ανεβάζει τους βουλευτές της ΝΔ στους 78.

tanea.gr