Συνδικαλιστική σύγκρουση για τη ΣΣΕ

Κατηγορία: Media

Μαλλιά κουβάρια έγιναν οι συνδικαλιστικές Ενώσεις για την ονομαζόμενη «Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στα δημόσια ΜΜΕ», κείμενο που συμφώνησε με τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρη Κρέτσο, ύστερα από πολλές διαπραγματεύσεις, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Η δημοσιοποίηση της συμφωνίας προκάλεσε τσουνάμι αντιδράσεων από όλες τις συνδικαλιστικές Ενώσεις σε όλη τη χώρα και στην ΠΟΕΣΥ.

Η Ομοσπονδία και οι άλλες Ενώσεις σε Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία και Πάτρα διεκδικούν να βάλουν και αυτές την υπογραφή τους στο κείμενο που θα υπογραφεί. Η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ («Ενωμένοι δημοσιογράφοι» υπό τη Μαρία Αντωνιάδου και «Συσπείρωση» υπό τον Σταύρο Καπάκο) βρίσκεται σε συζητήσεις με τα προεδρεία των άλλων δημοσιογραφικών Ενώσεων και δηλώνει πως αναμένει τις βελτιωτικές προτάσεις τους επί του κειμένου. Στην ουσία, δεν πρόκειται για συλλογική σύμβαση εργασίας, αλλά για ένα κείμενο θεσμικών ζητημάτων, που δεν αποκλείεται να γίνει επίσης ΚΥΑ. Έτσι, οι δημοσιογράφοι στα δημόσια ΜΜΕ θα έχουν δύο υπουργικές αποφάσεις που θα καθορίζουν τις εργασιακές τους σχέσεις, μία για τα μισθολογικά, η οποία μάλιστα λήγει τον Ιούνιο του 2019, και μία για τα θεσμικά.

typologies.gr