Σύμβουλος στην ΕΡΤ ο δημοσιογράφος Σπ. Χαριτάτος

Κατηγορία: Media

Ακατανόητη πρόσληψη στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου που τον προορίζει για πρωινή εκπομπή ή παρουσιαστή ειδήσεων…

Η είδηση είναι ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Γιάννης Δρόσος προσέλαβε (όπως διαβάζουμε στη Διαύγεια) για σύμβουλο του τον δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο. Και (ας πούμε) εως εδώ καλά! Εκεί όμως που μπερδεύεται το θέμα είναι το αντικείμενο για το οποίο προσελήφθη ο δημοσιογράφος. Αφού σύμφωνα με την απόφαση ο Σπύρος Χαριτάτος θα συμβουλεύει τον Γιάννη Δρόσο για θέματα που αφορούν στην κοινωνία των πολιτών και τις κοινωνικές δράσεις!

Εύλογα λοιπόν αναρωτιέται κανείς ποιες είναι οι σπουδές του δημοσιογράφου που τον καθιστούν γνώστη του συγκεκριμένου αντικειμένου και ως εκ τούτου μπορεί να συμβουλεύει τον διευθύνοντα της ΕΡΤ;

Διότι περιμένοντας το βιογραφικό του δημοσιογράφου που θα αποδεικνύει τα παραπάνω… Από το ρεπορτάζ προέκυψε ότι ο διευθύνων σύμβουλος του ραδιοτηλεοπτικού φορέα προορίζει τον Σπύρο Χαριτάτο για πρωινή εκπομπή ή ακόμη και για κεντρικό δελτίο, (επειδή έχει καταρρεύσει στους πίνακες τηλεθέασης)!

Κάτι που επίσης αντίκειται στους κανόνες, δεδομένου ότι όσοι προσλαμβάνονται σε ρόλο συμβούλου δεν μπορούν ταυτόχρονα να αναλαμβάνουν και την παρουσίαση εκπομπών ή δελτίων ειδήσεων!

Για την ιστορία να σημειωθεί ότι ο Σπύρος Χαριτάτος – αν και πρόκειται για νεανικό «παραστράτημα» (πρόδρομο όμως των fake news), ότι το μακρινό 2004, είχε διωχθεί πειθαρχικά από την Ένωση Συντακτών, διότι από την τηλεόραση του ΑΝΤ1 παρουσίασε για λόγους εντυπωσιασμού (όπως έλεγε η απόφαση του Πειθαρχικού οργάνου) ρεπορτάζ με δήθεν αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη για σύλληψη κακοποιών, ενώ γνώριζε ότι επρόκειτο για απλή άσκηση της αστυνομίας!

Ενδιαφέρουσα όμως ήταν και η ανάρτηση του στα social media (εκφράζοντας τη δικαιολογημένη αγανάκτηση του), μετά τον πρώτο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που ο ALPHA είχε μείνει εκτός λέγοντας: Μικρόψυχε φυλάξου! Άραγε σε ποιον απευθυνόταν;

enimerosi24.gr