Τελευταίες Ειδήσεις

Τσικνοπέμπτη: Τσίκνα, χορός και τραγούδι στη Βαρβάκειο

Κατηγορία: Ελλάδα

Από το πρωί της Πέμπτης «τσικνίζει» όλη η Ελλάδα. Σούβλες, κάρβουνα, χορός, ποτό και φυσικά κρέας έχουν την τιμητική τους την Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (Κρεατινής).

Όπως είναι φυσικό από αυτή την μεγάλη γιορτή δεν θα μπορούσε να λείπει και η Βαρβάκειος Αγορά στο κέντρο της Αθήνας, όπου κάθε χρόνο στήνονται ψησταριές και οι ψήστες μοιράζουν λουκούλειες λιχουδιές στον κόσμο.

Ήδη από νωρίς το πρωί ο κόσμος έχει γεμίσει την αγορά ενώ πολλοί ετοιμάζονται και για τα τραπέζι της ημέρας.

«Η τιμή στο ελληνικό αρνάκι και κατσικάκι ξεκινάει από 5 ευρώ έως 6 ευρώ. Ο κόσμος προτιμά πράγματα ανάλογα με το βαλαντιό του. Εμείς έχουμε καλές τιμές για όλους. Έχουμε τη μπριζόλα με 4 ευρώ, έχουμε το λαιμό με 3,50 ευρώ, το κλασικό κοτόπουλο με 2,29 ευρώ, τις φτερούγες με 1 ευρώ το κιλό και τα μπουτάκια από το κοτόπουλο με 2 ευρώ το κιλό. Άρα όσοι επιλέξουν τη Βαρβάκειο αγορά σήμερα θα κάνουν ένα ποιοτικό τσίκνισμα»,  είπε στο protothema.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών Βαρβακείου, Κλεάνθης Τσιρώνης.

IMG_5542

«Εμείς θέλουμε μια Αθήνα, η οποία δεν φοβάται να γελάσει και να διασκεδάσει. Ξέρουμε πολύ καλά ότι μόνο όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε. Χρόνια πολλά σε όλους», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

IMG_5523

 

Βαρβάκειος Φιλαρμονική

 

IMG_5518-_1_
IMG_5534-_2_

 

Βαρβάκειος τραγούδια

 

Βαρβάκειος Τσικνοπέμπτη

 

IMG_5518

 

IMG_5520
IMG_5510
IMG_5512
IMG_5527-_1_
IMG_5530-_1_

protothema.gr