Υπόθεση Novartis: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Μητσοτάκη για δειλία

Κατηγορία: Πολιτική
Ο Κ. Μητσοτάκης επιδιώκει να εμφανιστεί ως ένας μετριοπαθής πολιτικός που δεν «διώκει» τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Προανακριτική για δύο και όχι μόνο για έναν ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνοντας την πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για το σκάνδαλο Novartis. Κατηγορεί δε τον πρωθυπουργό για δειλία με αφορμή την διαφαινόμενη απόφαση του Μαξίμου να διαχωρίσει την υπόθεση της «σκευωρίας» προτείνοντας την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής μόνο για τον Δ. Παπαγγελόπουλο και όχι για τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν πως υπό την πίεση στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά, ο Κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να αναζητήσει μία μεσοβέζικη λύση στέλνοντας σε προανακριτική μόνο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης και όχι τον Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα αιτιολογώντας με διαρροές από το Μαξίμου δεν στέλνει πρώην πρωθυπουργούς σε δικαστήρια αλλά τούς αφήνει να κρίνονται από τον λαό.

Εκτιμούν όμως συγχρόνως ότι μ’ αυτήν την διαρροή ο Κ. Μητσοτάκης επιδιώκει να εμφανιστεί ως ένας μετριοπαθής πολιτικός που δεν «διώκει» τους πολιτικούς του αντιπάλους, την ώρα που στην πράξη φοβάται-όπως λένε- ότι προανακριτική και για τον Αλέξη Τσίπρα θα σήμαινε εκτόξευση της δημοτικότητάς του πρώην πρωθυπουργού και συσπείρωση του εκλογικού σώματος του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπροσθέτως από την αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμάται πως ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει το θάρρος να προχωρήσει σε προανακριτική για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ εγείρεται και το ερώτημα πώς εφόσον δεν έχει δει ακόμη τη δικογραφία που παραμένει κλειδωμένη στη Βουλή αξιολόγησε ότι δεν πρέπει να συσταθεί προανακριτική επιτροπή για τον σημερινό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Novartis: Έρχεται προανακριτική για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

Στην Κουμουνδούρου θέτουν σειρά ερωτημάτων και μάλιστα ορισμένοι διερωτώνται το προφανές: Για ποιο λόγο η ΝΔ επιδεικνύει δύο μέτρα και δύο σταθμά, αφού ενώ έχει φθάσει στη Βουλή εδώ και δύο εβδομάδες ποινική δίωξη για τον Ανδρέα Λοβέρδο και το σκάνδαλο Novartis, δεν έχει συγκληθεί ακόμη η Επιτροπή Δεοντολογίας για να φανεί τί ακριβώς αναφέρει η δικογραφία; Δηλαδή ενώ η δικαιοσύνη συνεχίζει τη διερεύνηση για πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα ο πρωθυπουργός συστήνει προανακριτική για δήθεν σκευωρία.

Επίσης διαπιστώνουν ότι η ΝΔ δεν διαθέτει το θάρρος να προχωρήσει σε εξεταστική ή προανακριτική για όλα τα πρόσωπα που κατονομάζονται στη μηνυτήρια αναφορά του κ. Σαμαρά και η οποία έχει διαβιβαστεί στη Βουλή και ζητούν να γίνει πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης ώστε να μην υπάρχουν σκιές.

Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση για σύσταση προανακριτική επιτροπής για τον κ. Παπαγγελόπουλο, οι πληροφορίες δείχνουν πως δεν προτίθεται αφενός διότι η κυβέρνηση διαθέτει την πλειοψηφία και αφετέρου διότι το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση εξεταστικής δεν αποσκοπούσε στο να «αποκαλυφθεί» η αλήθεια, ότι δηλαδή η Novartis είναι σκάνδαλο- αλλά στο να φανεί η διάθεση ρεβανσισμού και αποπροσανατολισμού από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

ethnos.gr