Φαβορί ο Ζούλας για την ΕΡΤ

Κατηγορία: Media

Τον υψηλό στόχο (που δεν έχει καταφέρει κανένας μέχρι τώρα) να κόψει τον ομφάλιο λώρο της ΕΡΤ με την κυβέρνηση, έχει θέσει η παρούσα κυβερνητική πλειοψηφία σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος” που υπογράφει ο Γρηγόρης Τζιοβάρας!

“”Το επόμενο διάστημα θα γίνει σαφές οτι κόβεται άπαξ και δια παντός ο ομφάλιος λωρος που επι δεκαετίες τωρα ένωνε, άλλοτε πιο ισχυρά και άλλοτε πιο χαλαρά, τα δημόσια Μέσα με την εκάστοτε κυβέρνηση” διαβεβαιώνουν πηγές από το κυβερνητικό επιτελείο υποστηρίζει ο δημοσιογράφος και συμπληρώνουν οι ίδιοι αξιωματούχοι, “Προπαγανδιστικές εκπομπές που λιβανίζουν την κυβέρνηση και υβρίζουν την αντιπολίτευση, παραπέμποντας σε τριτοκοσμικές χώρες με μονοκομματικά καθεστώτα, δεν έχουν καμια θέση σε δημόσιους τηλεοπτικούς σταθμούς ευρωπαϊκής χώρας””.

Ενδιαφέρον όμως έχει η άποψη των ίδιων πηγών (του κυβερνητικού επιτελείου) που μίλησε ο δημοσιογράφος και όταν η συζήτηση πήγε στην αξιολόγηση των θεμάτων ενός δελτίου δημόσιου οργανισμού: “Δεν πρόκειται να δούμε εφεξής δελτία ειδήσεων στη δημόσια τηλεόραση που να ξεκινούν υποχρεωτικά με τη δραστηριότητα του πρωθυπουργού, ανεξαρτήτως αν αυτή παρουσιάζει ή όχι ειδησεογραφικό ενδιαφέρον”.

Τέλος για τα πρόσωπα και τη νέα διοίκηση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Φαβορί παραμένει ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας που ειναι επιφορτισμένος με τα καθήκοντα του διευθυντή του γραφειου Τύπου του πρωθυπουργού και δεν θα αποδεσμευτεί από αυτά αν δεν βρεθεί κατάλληλος διάδοχος για να αναλάβει υπεύθυνος του επικοινωνιακού μηχανισμού του Μαξίμου”!

ΥΓ Στόχος η νέα εποχή της ΕΡΤ – σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “Θέματος”, να ξεκινήσει με την έξωση Καλφαγιάννη: “Κατά μια ευτυχή συγκυρία… η νέα εποχή στην ΕΡΤ θα ξεκινήσει με την έξωση από το Ραδιομέγαρο του αιώνιου εργατοπατέρα Παναγιώτη Καλφαγιάννη, ο οποίος με την ιδιότητα του επι χρόνια προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ έλυνε και έδενε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Με δικαστική απόφαση που εκδόθηκε πρόσφατα από το Πρωτοδικείο Αθηνών, αφαιρείται απο την ΠΟΣΠΕΡΤ το δικαίωμα υπογραφής συλλογικής σύμβασης με την ΕΡΤ, το οποίο αναγνωρίζεται σε τρία πρωτοβάθμια σωματεία, τον ΠΑΣΥΜΗΤΕ, το ΣΕΚΟΧΕΡΤ και την ΕΕΕΡΤ, τα οποία συνέπραξαν μεταξύ τους, αμφισβητώντας την εξουσία του κ. Καλφαγιάννη… Έτσι ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ χάνει το πλεονέκτημα της συνδιοίκησης που είχε”.

enimerosi24.gr